Förväntningar avseende ekonomin efter corona

Publicerat: 1 september, 2021

Analyster globalt har börjat göra kvalificerade bedömningar av vad som troligtvis kan ligga i horisonten när den värsta coronakrisen har gått över. Vissa pekar på tidigare ekonomiska återhämtningar efter en pandemi, däribland till och med blomstrande ekonomi, stigande löner och förändrade affärsstrukturer. De bedömer också att vi blir mer beroende av teknik och e-handel och en resebransch som aldrig återhämtar sig helt.
Överväger du att köpa ett företag under hösten? Beroende på vem eller vilka du frågar får du sannolikt ett flertal svar på om den bästa eller sämsta tiden att förvärva ett företag. Exempelvis ska man avstå nu under den världsomfattande krisen med Coronapandemin som inte har någon definitiv tidslinje? Innan man eliminerar tanken direkt på att förvärva ett företag under rådande förhållanden så har vissa sektorer klarat sig antingen bra, tillfredsställande bra eller väldigt bra under pandemin. Många livsmedelsbutiker, verktygsföretag och tjänsteleverantörer är mer upptagna än någonsin. Detta gäller särskilt för företagen som har hittat innovativa sätt avseende distanseringsändringar. Varumärken som har använt leverans, mobil beställning eller schemaläggning har ökat möjligheten at förbli intressanta för sina kunder än de konkurrenter som av olika skäl inte har anpassat sig till den nya situationen.

– Av John Lidén, john.liden@tactic.se företagsmäklare och marknadsförare hos TACTIC Företagsförmedling AB. Artiklar är skrivna i generaliserande termer.