Företagsintroduktion Atlas Copco

Publicerat: 18 maj, 2024

Atlas Copco är ett svenskt multinationellt industriföretag som grundades 1873. Företaget har sitt huvudkontor i Nacka, Sverige, och är specialiserat på att tillhandahålla industriella produktivitetslösningar. Dessa lösningar omfattar ett brett utbud av produkter och tjänster som kompressorer, vakuumlösningar, generatorer, pumpar, elverktyg och monteringssystem. Atlas Copco betjänar kunder inom olika sektorer, inklusive tillverkning, bygg, gruvdrift samt olja och gas

Några aspekter av Atlas Copco:

Affärsområden: Bolagets verksamhet är indelad i fyra huvudsakliga affärsområden:

Kompressorteknik: Denna division erbjuder tryckluftslösningar, inklusive kompressorer, fläktar och luftbehandlingssystem.
Vakuumteknik: Divisionen tillhandahåller vakuumlösningar för industriella applikationer, främst för halvledar- och vetenskapsindustrin.
Industriteknik: Denna avdelning fokuserar på industriella elverktyg, monteringssystem och relaterade tjänster.
Energiteknik: Denna division levererar kraftlösningar som portabla kompressorer, generatorer, pumpar och belysningsmaster.
Innovation och hållbarhet: Atlas Copco är känt för sitt engagemang för innovation och hållbar produktivitet. Företaget investerar mycket i forskning och utveckling för att skapa energieffektiva produkter och lösningar som minskar miljöpåverkan.

Global närvaro

Atlas Copco är verksamt i fler än 180 länder och har ett starkt globalt nätverk av service och support. Företaget har produktionsanläggningar i olika delar av världen, vilket säkerställer närhet till kunderna.

Finansiell utveckling

Atlas Copco är noterat på NASDAQ Stockholm som börsnoterat bolag. Företaget har en solid finansiell meritlista, med konsekvent tillväxt i intäkter och lönsamhet.

Atlas Copcos omfattande utbud av produkter och tjänster, i kombination med dess fokus på innovation och hållbarhet, har etablerat företaget som ledande inom industrisektorn.

– Publicerat av John Lidén, företagsmäklare och marknadsanalytiker hos TACTIC Företagsförmedling i Stockholm.