NYyligen startat upp en verksamhet?

Publicerat: 19 oktober, 2021

Att driva ett företag kan liknas vid att springa ett maratonlopp där ett smart upplägg av loppet kan resultera i att man klarar det utan större problem.

Några delar i ett sunt upplägg för att driva en nyligen startad verksamhet:
– Försök inte göra allt själv för att inte riskera utmattningsdepression eller utbrändhet. Anställ personal för att hjälpa till med någon av de ”tusentals” saker som behövs göras dagligen.
– Ta hjälp av mentorer regelbundet då mentorer är ett bra för sätt att undvika dyrköpta misstag och hjälper dig också att växa med affärsverksamheten.
– Hitta likasinnade människor som dig själv gällande driv men inom områden som kompletterar dig
-Ignorera nej-sägare. Risken är hög att folk i din närhet kommet att ifrågasätta din verksamhet och bara ser riskerna. Det är okej, men glöm inte att det är ditt företag, inte deras.
-Betala för de verktyg, t.ex. programvaror, som ditt företag behöver vilket är något som kan löna sig på lång sikt. Förenkla arbetet i så stor utsträckning som möjligt.

Listan kan ju göras långt längre men får du kontakt med en mentor så kommer denne att lägga ut alla pusselbitar för ett effektivt företagande, lycka till.

– Av John Lidén, företagsmäklare och marknadsförare hos Tactic Företagsförmedling.

– Av John Lidén, john.liden@tactic.se, företagsmäklare och marknadsförare hos TACTIC Företagsförmedling AB. Artiklar är skrivna i generaliserande termer. Välkommen också att besöka vårt videoarkiv med runt 360 videos inom olika områden via https://lnkd.in/gK7_Mk8.