Söker du efter företagsinvesterare?

Publicerat: 25 september, 2022

några snabba tips om du söker efter investerare:

• Fånga inledningsvis den potentiella investerarens uppmärksamhet genom att förklara glasklart vad ditt företag är, inklusive vilka dina kunder kommer att bli och varför de kommer att handla från just dig, inom 30 sekunder. Lyckas du med det så kommer det att finnas mycket tid längre fram i processen vid ett formellt möte att ge detaljerad data, bakgrund och annan information så investeraren kan ta ett kvalificerat beslut. Förklara vem eller vilka dina konkurrenter är. Ifall man frestas att säga att det inte finns några egentliga konkurrenter riskerar man direkt ett vänligt men bestämt nej.
Investerare vill att en grundare / VD ska vara en huvudförsäljare; de vill se att denne kan övertyga världen om företaget – inte bara dem.
• Om du säljer varor, förklara vilken distributör du har etablerat långtgående kontakter med. Investerare känner sig mer bekväma att veta att du har en etablerad distributör som är villig att distribuera dina varor.
• Be om en exakt summa pengar, inte i lösa termer.
• Berätta exakt vad du ska spendera pengarna på.

– Av John Lidén, företagsmäklare och marknadsförare hos TACTIC Företagsförmedling AB. Artiklar är skrivna i generaliserande termer.