Gävle

Björn Mårtensson, auktoriserad företagsmäklare

Västra vägen 52, 803 24 Gävle

Björn Mårtensson är företagsmäklare i Gävleborgs län och utgår från Edsbyn.

  • Företagsmäklare
  • Ekonom med högre ekonomisk specialkurs
  • Skogsbruksföretagare sedan 1980
  • Eget företag inom bl a Affärsrådgivning, Kompetensrekrytering, Styrelseutbildning
  • VD, Renhållningsbolag
  • Ansluten till Bolagsverkets register mot penningtvätt (lag 2017:630)

Erfarenheter i övrigt

  • Lång erfarenhet av styrelsearbete i aktiebolag, ekonomiska föreningar och andra organisationer inom branscherna: träindustri-, miljöteknik-, vård och rehab, besöksnäring samt offentlig förvaltning.

Referenser

Face & Body Center AB i Gävle anlitade TACTIC Hälsingland/Gästrikland

När det blev dags att sälja Face & Body Center AB i Gävle kontaktade dess ägare, Helena Lindén, Björn Mårtensson som är företagsmäklare för Tactic företagsförmedling i Hälsingland och Gästrikland. Face & Body Center AB är en av Gävles äldsta och mest välrenommerade salonger inriktad på  medicinsk kropps- och hudvård.

Helena berättar att det tog bara ca 2-3månader innan den första intressenten presenterades. Hon ser Björn som serviceinriktad, som ”svarade alltid på mail och sms och om han var upptagen så hänvisade han till tid när han fanns anträffbar, en snabb kommunikation.”
Den värdering som Björn gjorde bedömer Helena som korrekt med tanke på pandemin och den speciella situation som fanns. Överlåtelseavtalet var bra skrivet; ”Björn var mycket noga och jag kände mig helt trygg med det,” samt att  ”han var ärlig och lojal både mot mig och köparen.” Helena kan också tänka sig att anlita Björn i e.v. framtida affärsprojekt då han visade att han var en ”proffsig mäklare.”

Lizas Hårsalong i Gävle anlitade TACTIC för försäljning

Då pensioneringen närmade sig var det dags för Elizabeth Skoglund att sälja sitt företag Lizas Hårsalong i Gävle. Hon vände sig till Björn Mårtensson, ansvarig företagsmäklare för Hälsingland och Gästrikland för TACTIC företagsförmedling. Uppdraget till Björn gavs februari/mars 2022 och i maj 2022 var affären slutförd. Elizabeth var väldigt nöjd med överlåtelseavtalet och med  värderingen av företaget. Vidare tyckte Elizabeth att det var mycket lätt att få tag på Björn då han ”verkar alltid jobba”. 

Skålsjögården Timber Lodge AB valde TACTIC

När Åke Andersson skulle sälja Skålsjögården Timber Lodge AB fick Björn Mårtensson uppdraget att göra det. Björn är företagsmäklare inom TACTIC företagsförmedling med ansvar för områdena Hälsingland och Gästrikland.
Åke berättar att det ” tog ca 2 månader från uppdragsavtalet att sälja företaget till första förfrågan om visning.” Vidare att det var lätt att få tag på Björn vid frågor, även på kvällar och helger. Den företagsvärdering som Björn gjorde tyckte Åke var i linje med sin egen bedömning och att ”vi fick det vi ville ha så vi är mycket nöjda” och att överlåtelseavtalet var bra. Vid eventuella framtida affärsprojekt kan Åke mycket väl tänka sig anlita Björn igen:  ”Vi kommer absolut att välja Björn om vi har andra affärsobjekt” samt att ”Vi är mycket nöjda med det mycket fina arbete som Björn har gjort och ett resultat över förväntan.”

Recore AB valde TACTIC Företagsförmedling

När bröderna Mikael och Stefan Johansson och deras pappa Uno skulle sälja Recore AB tog de hjälp av Björn Mårtensson, företagsmäklare hos TACTIC Företagsförmedling med ansvar för området Gävle. Via en gemensam bekant etablerades kontakten mellan dem och Björn 2019 och kort därefter ingicks ett uppdragsavtal. Det tog ca 8-9 månader tills företaget var sålt och säljarna ser Björns kompetens avseende företagsvärdering och avtalsskrivning som extremt hög och var lätt att få tag på vid frågor samt rekommenderar Björn som företagsmäklare. På höger sida i bilden syns Mikael Johansson och till vänster köparen Henrik Grossb.

Post och Spelbutiken i Gävle valde TACTIC Företagsförmedling

När Fredrik Rydberg skulle sälja sitt företag Post och Spelbutiken i Gävle tog han hjälp av Björn Mårtensson, företagsmäklare hos TACTIC Företagsförmedling med ansvar för området Gävleborg. Uppdraget att sälja butiken gavs 2020 och några månader senare under 2020 var försäljningen av butiken klar. Fredrik  såg Björns kompetens som väldigt hög och lätt att få tag på vid frågor. Fredrik är ”jättenöjd” med Björn och kan tänka sig att anlita honom igen vid eventuella nya affärer i framtiden.

Prenumerera på det här kontorets nyhetsbrev
Se alla objekt

Objekt i denna regionen