Stockholm (Huvudkontor)

Mikael Dierks - CEO / Företagsmäklare

Cylindervägen 18, 5 tr (Club Office), 131 52 Nacka Strand

Mikael Dierks, CEO, Företagsmäklare

 • Företagsmäklare
 • M & A specialist
 • Egen företagare inom Industri och Handel samt senast företagsekonomiska uppdrag
 • Grant Thornton, Corporate Finance, Senior Lead Advisor
 • CEO, Idesta AB med dotterbolag
 • Hagströmer & Qviberg, Corporate Finance, bitr. projektledare
 • Sveatornet, bankdirektör
 • Swedbank , bankdirektör
 • Fastighetsmäklarexamen
 • Ekonomiutbildning, Stockholms Universitet samt Handelshögskolan
 • Eftergymnasial högre ekonomisk specialkurs – inriktning mot ekonomi och revision, Schartau
 • Ansluten till Bolagsverkets register mot penningtvätt (lag 2017:630)

Referenser

TACTIC Företagsförmedling bakom ridskoleaffär

När systrarna Lamprecht skull sälja Farsta Ridskola anlitade de företagsmäklare Mikael Dierks vid TACTIC Företagsförmedling i Stockholm.

Regina Lamprecht berömmer Mikael Dierks för att vara mycket kompetent med snabba leveranser. Han skötte allt från prospekt till möten med intressenter, annonser och bra avtal,  mycket proffsigt. Vi kunde inte fått bättre hjälp. Efter cirka 11 månader (sommaren 2018) genomfördes affären och vi trivs med köparen. Jag är glad att vi valde TACTIC Företagsförmedling och Mikael Dierks.  Vi skulle absolut använda honom igen, avslutar Regina Lamprecht.

Lyckad SPA–affär i Nacka

När Ulrica Schillström skulle sälja sitt Njuta Spa valde hon att anlita, företagsmäklare Mikael Dierks vid TACTIC Företagsförmedling i Stockholm, för uppdraget.

Ulrica säger att hon är mycket nöjd med Mikael Dierks kompetens, hans svarstid på frågor – även de på helger och kvällar. TACTIC Företagsförmedling hade mycket bra kvalitet på material och avtal. Jag behövde inte vara involverad i någon större utsträckning förrän slutförhandlingarna kom igång, berättar Ulrica. De första resultaten av försäljningsprocessen såg jag efter 2-3 månader.  Företaget blev sålt våren 2018. Mikael Dierks var ödmjuk och lyhörd för det objekt som skulle säljas. Jag skulle anlita honom igen.

Lindalens valde TACTIC Företagsförmedling

När syskonen Heinonen skulle sälja Tyresös största privata hemtjänst fick TACTIC Företagsförmedling, Stockholm uppdraget. Ansvarig för affären var företagsmäklaren Mikael Dierks

Vi kunde se de första resultaten i försäljningsprocessen efter 2-3 månader, berättar Paulina. Hon tycker vidare att Dierks var lätt att få tag i. Materialet från TACTIC Företagsförmedling var bra och förhandlingarna intensiva. Avtalet var omfattande och vi fick komma med synpunkter. Efter närmare 10 månader (sommaren 2018) genomfördes affären och vi trivs mycket bra med köparen.

TACTIC bakom ny redovisningsaffär

När Lillian Barcheus skulle sälja sin redovisningsbyrå ComRed AB fick TACTIC Företagsförmedling i Stockholm uppdraget. Hon fick stort förtroende av företagsmäklaren Mikael Dierks, som både har djup kompetens och gjort ett antal liknande affärer i branschen.

Lillian berättar att hon är jättenöjd över kompetensen, de snabba svaren, kvalitet på förhandlingar och avtal. Mikael Dierks höll i allting. Jag blev bara inkopplad i slutförhandlingarna som Dierks skötte. Efter lite drygt 3 månader var mitt företag sålt. Det gick så bra och snabbt vilket jag är tacksam över. Jag skulle använda mig av TACTIC igen om det blir aktuellt, säger Lillian.

Grossistföretag valde TACTIC Företagsförmedling

När Thomas Kihlman skulle sälja sitt grossistföretag Prinskronan AB fick TACTIC Företagsförmedling, Stockholm uppdraget genom företagsmäklaren Mikael Dierks.

Redan efter 1,5 månad började jag se resultat i form av intressenter. Han anser att kompetensen hos Mikael Dierks är 10 på en skala 1-10. Definitivt att jag kommer att använda TACTIC igen, om det skulle bli aktuellt i framtiden, säger Thomas.

Bodvar ger betyget 5 av 5

Bodvar Hafström, VD för Bodvár House of Rosés,  beställde en värdering på sitt företag vilken han bedömde var “professionellt utförd”. Vidare såg Bodvar Hafström att själva “kvalitén på underlaget vart väldigt bra då det var en grundlig genomgång av företaget”

Jag ger betyget 5 på en skala 1-5,  avseende hur nöjd jag är med utfört arbete, säger Bodvar Hafström.

Börshajen tog hjälp av TACTIC Företagsförmedling

Börshajen, som drivs av Andra Farhad, är Sveriges snabbast växande utbildningsplattform med fokus på sparande och investeringar. Efter flera framgångsrika år i branschen ville de göra en värdering eftersom det fanns intressenter som funderade på att köpa in sig i bolaget. Företagsmäklaren Mikael Dierks arbetar i Stockholm med omnejd och hjälpte till med värderingen.

Han är helt fantastisk. Jag kom med mitt case ganska sent i veckan till honom och han arbetade hela helgen för att ta fram de siffror som jag behövde. Mikael gjorde verkligen det lilla extra för mig, egentligen mer än det. Jag är jättenöjd och rekommenderar honom varmt, säger Andra Farhad, vd.

MC&A valde TACTIC Företagsförmedling

När redovisningsbyrån MC&A bestämde sig för att växa genom förvärv valde de att anlita företagsmäklaren Mikael Dierks som arbetar i Stockholm med omnejd. Han plockade fram ett urval av företag som ansågs lämpliga utifrån de kriterier som fanns. MC&A valde att köpa Global Redovisning i Stockholm och de är mycket nöjda med affären och TACTIC Företagsförmedling.

Det kändes tryggt att arbeta med Dierks. Det är så många saker som kan falla genom stolarna, men han tog hand om allt. Jag behövde inte oroa mig över något. Jag är otroligt nöjd med hans arbete och jag skulle absolut kunna tänka mig att anlita honom igen, säger Danny Munschi, vd.

Klas Lindberg, företagsmäklare

Cylindervägen 18, 5 tr (Club Office), 131 52 Nacka Strand

Ansvarar för objekt:

Objekt till salu CV

John Lidén, företagsmäklare

Cylindervägen 18, 5 tr, Box 1132, 131 26  NACKA STRAND

John Lidén, företagsmäklarassistent

John arbetar som mäklarassistent och ansvarar bl.a. för kundkontakter, aktiviteter på sociala medier, marknadsföring. Han besöker företag för inledande information om hur TACTIC arbetar och vad TACTIC kan erbjuda för säljare och köpare av företag.

Branscherfarenhet

John har drivit egna företag i Sverige och utomlands som entreprenör. Vidare har John haft ledningserfarenhet inom sociala medier, utveckling av hemsidor, översättningsarbeten spanska/engelska/svenska, informationskoordinator samt utarbetat en franchisemanual.

Utbildning

3-årigt gymnasium och eftergymnasial  utbildning inom bl.a. bokföring, redovisning, journalistik samt ämnen relaterade till sjöfart på akademisk nivå.

Kontakt

John Lidén

TACTIC Företagsförmedling

Cylindervägen 18, 5 tr, Box 1132, 131 26  NACKA STRAND

+46 763 – 946 105
john.liden@tactic.se

Lars Wiberg, skatterådgivare

Cylindervägen 18, 5 tr (Club Office), 131 52 Nacka Strand

Lars Wiberg, skatterådgivare

Lars har en bred och mångårig erfarenhet med 40 års verksamhet som rådgivare till företag inom ett stort antal branscher bl a som Tax Partner på Grant Thornton i 28 år.  Detta gäller såväl ägarledda som större företag. Hans erfarenhet gäller bl a företagstransaktioner, fastighetstransaktioner, ägarfrågor, omstrukturering av företag, koncernstruktur, incitamentsprogram, bolagsrätt samt redovisningsfrågor.

Ett av Lars specialområden är rådgivning rörande de s k 3:12-reglerna för delägare i ägarledda företag. Detta regelsystem blir alltid aktuellt och kan ha stor påverkan vid en transaktion i ett ägarlett företag.
Lars har god kännedom om redovisningsfrågor och god revisionssed då han tidigare arbetat som auktoriserad revisor.

Erfarenhet

 • TACTIC Företagsförmedling, (2018–)
 • Egen verksamhet, (2017—)
 • Grant Thornton Sweden AB, (1990—2017)
 • Ranby Revisorer, (1985-1990)
 • Price Waterhouse, (1978—1985)

Utbildning

Lars är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Därutöver har han gått ett antal kurser inom främst skatt och bolagsrätt.

Prenumerera på det här kontorets nyhetsbrev
Se alla objekt

Objekt i denna regionen