Stockholm (Huvudkontor)

Våra företagsmäklare, transaktionsspecialister och skatterådgivare i Stockholm, Skåne och Blekinge området är ett mycket starkt team. TACTIC är det självklara valet av företagsmäklare Stockholm och företagsmäklare Skåne samt Blekinge vid försäljning av företag med omsättning i intervallet 10 – 200 mio.

Mikael Dierks - CEO / Aukt. företagsmäklare

HK, Cylindervägen 18, 5 tr (Club Office), 131 52 Nacka Strand

Mikael Dierks, CEO, Företagsmäklare

 • Företagsmäklare
 • M & A specialist
 • Egen företagare inom Industri och Handel samt senast företagsekonomiska uppdrag
 • Grant Thornton, Corporate Finance, Senior Lead Advisor
 • CEO, Idesta AB med dotterbolag
 • Hagströmer & Qviberg, Corporate Finance, bitr. projektledare
 • Sveatornet, bankdirektör
 • Swedbank , bankdirektör
 • Fastighetsmäklarexamen
 • Ekonomiutbildning, Stockholms Universitet samt Handelshögskolan
 • Eftergymnasial högre ekonomisk specialkurs – inriktning mot ekonomi och revision, Schartau
 • Ansluten till Bolagsverkets register mot penningtvätt (lag 2017:630)

Referenser

Learnox AB valde TACTIC Företagsförmedling

När Learnox AB, inriktat på att hjälpa skolor och kommuner i arbetet med att vända problematisk långvarig skolfrånvaro, s.k. hemmasittare, behövde hjälp med en företagsvärdering vände de sig till Mikael Dierks, företagsmäklare vid TACTIC Företagsförmedling i Stockholm med expertkunskaper i företagsvärdering.

Torvid tyckte bl.a. att det gavs en mycket bra och snabb återkoppling av Mikael tillsammans med en väl genomarbetad värdering. Vid eventuella framtida värderingsuppdrag svarade han:  ”Skulle absolut använda TACTIC igen. Tack för mycket bra jobb!”

CEO Torvid Hafström

Redovisningsgruppen Olofsson valde TACTIC Företagsförmedling

När Bröderna Olofsson skulle sälja sitt familjeföretag Redovisningsgruppen Olofsson tog de hjälp Mikael Dierks, företagsmäklare vid TACTIC Företagsförmedling i Stockholm med expertkunskaper i branschen. Uppdragsavtal ingicks i september 2020 och i januari 2021 ingicks överlåtelseavtal med en ny ägare.

Inom några veckor efter det att uppdragsavtalet ingicks presenterades de första intressenterna för uppdragsgivarna.

”Leif bedömer Mikaels kompetens som mycket bra. Det var lätt at få tag på Mikael vid frågor, även på kvällar och helger. Leif kan tänka sig att anlita TACTIC och Mikael igen vid ev. framtida uppdrag.”

Kårsta Fastigheter AB valde Tactic Företagsförmedling i Stockholm

När Kårsta Fastigheter  AB skulle säljas valdes företagsmäklare Mikael Dierks vid Tactic Företagsförmedling i Stockholm att utföra uppdraget. I augusti 2019 ingicks ett uppdragsavtal med Mikael och i mars  2020 skrevs överlåtelseavtal till en ny ägare.

”Michael Reijto, en av delägarna till Kårsta Fastigheter AB bedömer Mikaels kompetens som ”jättebra” och transaktionen som ”proffsigt” utförd. Han kan tänka sig att anlita Mikael igen vid eventuella framtida uppdrag.”

Irene Ekstrands Blommor valde TACTIC Företagsförmedling i Stockholm

När Irene Ekstrand skulle sälja sin blomsteraffär efter många år i branschen fick hon en rekommendation att använda företagsmäklaren Mikael Dierks på TACTIC Företagsförmedling i Stockholm.

Irene: ”Jag sålde min blomsteraffär efter många års verksamhet. Efter ungefär 3 månader kom de första intressenterna. Prospektet var jättefint och Dierks kompetens var jättebra.”

Ännu en hemtjänsttransaktion av TACTIC i Stockholm

När Saime Uyanik, ägare till Ada hemtjänst och assistans AB i Huddinge skulle sälja sin verksamhet fick TACTIC Företagsförmedlings företagsmäklare i Stockholm, Mikael Dierks med stor erfarenhet av branschen uppdraget att sälja verksamheten. Verksamheten är en av Huddinges större privata utförare med cirka 130 kunder.

Uppdragsavtalet ingicks i maj 2020 och i december 2020 undertecknades överlåtelseavtalet med en ny ägare för att tillträda verksamheten under första kvartalet 2021.

”Saime bedömer Mikaels kompetens inom skatt och avtal att vara ”väldigt bra” och det var lätt att komma i kontakt med honom vid eventuella frågor även på kvällar och helger.”

Are stockholm AB valde Tactic Företagsförmedling

När redovisnings- och konsultfirman Are stockholm AB skulle säljas valde ägarna Anne och Göran Areström företagsmäklare Mikael Dierks vid Tactic Företagsförmedling i Stockholm att utföra uppdraget.

 

I slutet av 2018 ingicks ett uppdragsavtal med Mikael och i mars 2019 skrevs överlåtelseavtal till en redovisnings- och revisionsfirma.

 

Anne bedömer Mikaels kompetens som bra, särskilt på värdering och kan tänka sig att anlita Mikael igen vid eventuella framtida köp- eller säljuppdrag.

LR Revision och Redovisning Sollentuna valde TACTIC Företagsförmedling

När Edith Lau, VD för LR Revision och Redovisning Sollentuna, skulle komplettera den nuvarande verksamheten med ett företagsförvärv inom redovisningsbranschen vände hon sig till Mikael Dierks, företagsmäklare hos TACTIC Företagsförmedling i Stockholm.  Uppdragsavtalet med TACTIC Företagsförmedling i Stockholm ingicks i mars 2018 och i augusti 2018 skrevs överlåtelseavtalet avseende redovisningsbolaget AndCounting AB i Stockholm under.
”Edith berättar bland annat att Mikael var kompetent samt att det var ”lätt att få tag på honom, även under kvällar och helger.” Avslutningsvis säger Edith att hon kan tänka sig att använda Mikael för framtida eventuella  företagsförvärv eller företagsförsäljning och kan varmt rekommendera honom.”

Ännu en affär i hemtjänstsektorn!

När Eva-Lena Sundén skulle sälja Eva-Lenas Hemtjänst AB tog hon hjälp av TACTIC:s företagsmäklare och Managing partner Mikael Dierks som ansvarar för området Stockholms Län som i detta ärende satte upp ett team och arbetade med kollegan John Lidén. Uppdragsavtal ingicks mellan TACTIC och uppdragsgivaren under i mitten av 2019 och ca 4 månader senare var affären klar.

”Jag har som kund hos TACTIC varit mycket nöjd från start till slutaffär.

Jag har vid varje kontakt med TACTIC fått ett professionellt och engagerat bemötande.

Jag kan varmt rekommendera TACTIC till samtliga med intresse för en trygg affär.

Om jag skulle behöva i framtiden anlita en företagsmäklare igen skulle mitt självklara val vara Mikael Dierks och John Lidén på TACTICs Stockholmskontor.

Eva-Lena Sundén

fd ägare till Eva-Lenas Hemtjänst i Sundbyberg”

Veritas Omsorg AB valde TACTIC!

När Mary Jane Ammari, VD för Veritas Omsorg skulle sälja företaget i två delförsäljningar valde hon Mikael Dierks, företagsmäklare hos TACTIC Företagsförmedling i Stockholm.
Mary Jane ingick ett uppdragsavtal i april 2020 och i maj 2020 var första försäljningen avslutad samt i början av 2021 var försäljning nr 2 avslutad.
”Hon berättar bl.a. att det var lätt att få svar på frågor från Mikael, även på kvällar och helger och bedömer Mikaels kompetens som mycket hög. Mary Jane kan tänka sig att använda Mikael igen vid eventuell försäljning eller förvärv av företag i framtiden.”

TACTIC Företagsförmedling bakom ridskoleaffär

När systrarna Lamprecht skull sälja Farsta Ridskola anlitade de företagsmäklare Mikael Dierks vid TACTIC Företagsförmedling i Stockholm.

Regina Lamprecht berömmer Mikael Dierks för att vara mycket kompetent med snabba leveranser. Han skötte allt från prospekt till möten med intressenter, annonser och bra avtal,  mycket proffsigt. Vi kunde inte fått bättre hjälp. Efter cirka 11 månader (sommaren 2018) genomfördes affären och vi trivs med köparen. Jag är glad att vi valde TACTIC Företagsförmedling och Mikael Dierks.  Vi skulle absolut använda honom igen, avslutar Regina Lamprecht.

Lyckad SPA–affär i Nacka

När Ulrica Schillström skulle sälja sitt Njuta Spa valde hon att anlita, företagsmäklare Mikael Dierks vid TACTIC Företagsförmedling i Stockholm, för uppdraget.

Ulrica säger att hon är mycket nöjd med Mikael Dierks kompetens, hans svarstid på frågor – även de på helger och kvällar. TACTIC Företagsförmedling hade mycket bra kvalitet på material och avtal. Jag behövde inte vara involverad i någon större utsträckning förrän slutförhandlingarna kom igång, berättar Ulrica. De första resultaten av försäljningsprocessen såg jag efter 2-3 månader.  Företaget blev sålt våren 2018. Mikael Dierks var ödmjuk och lyhörd för det objekt som skulle säljas. Jag skulle anlita honom igen.

Lindalens valde TACTIC Företagsförmedling

När syskonen Heinonen skulle sälja Tyresös största privata hemtjänst fick TACTIC Företagsförmedling, Stockholm uppdraget. Ansvarig för affären var företagsmäklaren Mikael Dierks

Vi kunde se de första resultaten i försäljningsprocessen efter 2-3 månader, berättar Paulina. Hon tycker vidare att Dierks var lätt att få tag i. Materialet från TACTIC Företagsförmedling var bra och förhandlingarna intensiva. Avtalet var omfattande och vi fick komma med synpunkter. Efter närmare 10 månader (sommaren 2018) genomfördes affären och vi trivs mycket bra med köparen.

Christofer Friberg, auktoriserad företagsmäklare

HK, Cylindervägen 18, 5 tr., 131 52 Nacka Strand

Christofer Friberg, Företagsmäklare

    Civilekonom, Stockholms Universitet 1987-1990

    Marknads- och Försäljningschef NOKIA Group, 1991-1997

    Internationell företags-, affärsutvecklings- och managementkonsult, FRIMACO 1997-2012

    Medgrundare och vVD, Sälj & Marknad, Energeotek Group 2012-2019

    VD Hirextra Ltd, 2019-2020

    Ansluten till Bolagsverkets register mot penningtvätt (lag 2017:630)

 

Förtroendeuppdrag:

     Smart City Expert och Rådgivare inom KTH ViableCities, Drive Sweden och Fossilfritt Sverige, 2018-2021

     Rådgivare till och cerifierad medlem i Al Gores, Climate Reality Leadership Corps, 2018-2021

     Expertföreläsare inom KTH gällande hållbar samhällsutveckling 2019-2021

    Styrelseledamot STIK , 2017-2021

     Initiativtagare till uppförandet och etableringen av EiQ House i Stockholm, ett av Europas första, flerfaldigt internationellt prisbelönta, kompletta miljöteknikhus.

John Lidén, företagsmäklare

Cylindervägen 18, 5 tr, Box 1132, 131 26  NACKA STRAND

John Lidén, företagsmäklare

John arbetar som mäklare och ansvarar bl.a. för kundkontakter, aktiviteter på sociala medier, marknadsföring. Han besöker företag för inledande information om hur TACTIC arbetar och vad TACTIC kan erbjuda för säljare och köpare av företag.

Branscherfarenhet

John har drivit egna företag i Sverige och utomlands som entreprenör. Vidare har John haft ledningserfarenhet inom sociala medier, utveckling av hemsidor, översättningsarbeten spanska/engelska/svenska, informationskoordinator samt utarbetat en franchisemanual.

Utbildning

3-årigt gymnasium och eftergymnasial  utbildning inom bl.a. bokföring, redovisning, journalistik samt ämnen relaterade till sjöfart på akademisk nivå.

Kontakt

John Lidén

TACTIC Företagsförmedling

Cylindervägen 18, 5 tr, Box 1132, 131 26  NACKA STRAND

+46 763 – 946 105
john.liden@tactic.se

Lars Wiberg, skatterådgivare

Cylindervägen 18, 5 tr (Club Office), 131 52 Nacka Strand

Lars Wiberg, skatterådgivare

Lars har en bred och mångårig erfarenhet med 40 års verksamhet som rådgivare till företag inom ett stort antal branscher bl a som Tax Partner på Grant Thornton i 28 år.  Detta gäller såväl ägarledda som större företag. Hans erfarenhet gäller bl a företagstransaktioner, fastighetstransaktioner, ägarfrågor, omstrukturering av företag, koncernstruktur, incitamentsprogram, bolagsrätt samt redovisningsfrågor.

Ett av Lars specialområden är rådgivning rörande de s k 3:12-reglerna för delägare i ägarledda företag. Detta regelsystem blir alltid aktuellt och kan ha stor påverkan vid en transaktion i ett ägarlett företag.
Lars har god kännedom om redovisningsfrågor och god revisionssed då han tidigare arbetat som auktoriserad revisor.

Erfarenhet

 • TACTIC Företagsförmedling, (2018–)
 • Egen verksamhet, (2017—)
 • Grant Thornton Sweden AB, (1990—2017)
 • Ranby Revisorer, (1985-1990)
 • Price Waterhouse, (1978—1985)

Utbildning

Lars är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Därutöver har han gått ett antal kurser inom främst skatt och bolagsrätt.

Prenumerera på det här kontorets nyhetsbrev
Se alla objekt

Objekt i denna regionen