Säljes: Göteborgs enda privatägda och helt fristående apotek

Bransch: Butik
Antal anställda: 1-2
Omsättning: 5 - 10 mkr
Köpeskilling: Tala med mäklaren
Sekretessförbindelse: Ja

Nu finns en chans att förvärva ett privatägt apotek som är helt fristående från kedjorna.

Bolaget samägs idag av tre delägare varav två arbetar aktivt i apoteket. De aktiva delägarna har möjlighet att kvarstå i verksamheten under ett antal månader för att säkerställa en smidig övergång gentemot kunder och leverantörer.

Apotekets läge är perfekt jämte vårdcentral samt tandläkarmottagning och har en bra placering för pendlare med ett flertal parkeringsplatser tillhörande fastigheten och tillgänglig korttidsparkering på gatan utanför entrén.

Företaget grundades 2017 med start av verksamheten under 2018. De första åren har bl a inneburit investeringar i fastigheten och säkerställande av erforderligt larm samt kameraövervakning. Samtliga tillstånd som krävs p g a verksamhetens art samt avtal med leverantörer och fastighetsägare är på plats vilket innebär att den arbetsintensiva uppstartsfasen är avklarad. Framtida ägare har därmed möjlighet att fullt ut fokusera på verksamhetens drift och att maximera den pågående tillväxten av omsättningen. En ytterligare fördel är att samtliga befintliga leasingavtal som belastar dagens resultat är avklarade december 2020.

Detta är ett ypperligt tillfälle för exempelvis två apotekare att skaffa sig möjlighet att arbeta för sig själva i den egna verksamheten istället för att vara anställda. I det fallet räcker det att eventuellt addera en timanställd deltidstjänst för att säkerställa apotekets öppettider.

För den som är intresserad av att tillhöra en kedja framför att vara 100% fristående finns det även förberett samarbetsmaterial att gå igenom.

Var vänlig respektera säljarens val att använda en företagsförmedlare i denna försäljning. Om du tycker dig veta vilket apotek det gäller förväntas att du inte stör personalen, kontakta istället anlitad mäklare för vidare dialog och planerad visning.

Anmäl ditt intresse

Om du önskar mer information om detta objekt, fyll i dina uppgifter, och tryck på skicka så kontaktar vi dig.

Skicka
Du har inte godkännt sekretessen. Vill du skicka ändå?
Avbryt
Se alla objekt

Liknande objekt i samma bransch

Se alla objekt

Liknande objekt i samma region