Hemtjänst samt städföretag i Stockholm.

Bransch: Service & Tjänster
Område: Stockholm
Antal anställda: 100
Omsättning: 25 - 50 mkr
Köpeskilling: Tala med mäklaren
Sekretessförbindelse: Ja

OBS! Objektet är sålt.

Beskrivning

Företagen är den största privata anordnaren i kommunen sedan många år. Verksamheten bedrivs med bra lönsamhet och god organisation. Tillsammans med systerföretaget som tillhandhåller städ- och trädgårdstjänster mestadels inom kommunen är detta en slagkraftig kombination. DI-Gasellvinnare två år i sträck.

Företagens verksamhet är inom vård och omsorg för äldre och inom städ- och trädgårdstjänster i en av Stockholms kranskommuner.

Bolagen utför:

  • Hemtjänst med omvårdnad och service
  • Ledsagning och avlösning
  • Tilläggstjänster som kunden betalar själv för är bla städ, flyttstäd och fönsterputs som sköts av ett systerbolag.
  • Städtjänster
  • Trädgårdstjänster
  • Fönsterputsning

Genom avtal enligt valfrihetssystemet (LOV) är bolaget verksamt fn i en tillväxtkommun inom Storstockholm.

Bolagen, som omsätter cirka 35 mio och sysselsätter cirka 100 personer. Bolagen är mycket välorganiserade och välskötta samt har ett nära samarbete med kommunens socialsekreterare mfl. Bolaget har ändamålsenliga lokaler.

Bolagets systerbolag (Städbolaget) omsätter knappt 10 mio (ingår i ovanstående siffror) och sköter bla städ- och trädgård sysselsätter cirka 25 personer (ingår i ovanstående).

Mycket hög kundnöjdhet. Företaget ligger i topp på kommunens kundnöjdenkät. Stabil ekonomi med bra vinst, kompetent personal och låg personalomsättning.
Ekonomisk utveckling

Mycket goda möjligheter att expandera och öka omsättningen med lönsamhet speciellt om man vill utöka till ytterligare en kommun. Verksamheten ger en köpare mycket bra möjlighet att expandera eller komma in i en intressant kommun och bli den störste private anordnaren i kommunen. En köpare kan därutöver direkt tillvarata synergier med egen verksamhet.

 

Övrigt

För en aktör i branschen är detta ett gyllene tillfälle att förvärva en stor aktör i en växande kommun. En intressent har sannolikt gedigen branscherfarenhet alternativt erfarenhet från drift av motsvarande verksamhet idag.

Vi arbetar i detta ärende med sekretessförbindelse, vilken sänds ut efter intresseanmälan innan prospekt delges intressent.

Ta kontakt med Mikael Dierks, TACTIC Företagsförmedling 0709-217 217, mikael.dierks@tactic.se vid intresse.

Se alla objekt

Liknande objekt i samma bransch

Se alla objekt

Liknande objekt i samma region