Lönsamt bageri och konditori med lång historia

Bransch: Mat & Dryck
Område: Malmö
Antal anställda: 5
Omsättning: 2.5 - 5 mkr
Köpeskilling: 995 000
Sekretessförbindelse: Ja

Lönsamt bageri och konditori med lång historia

Ett väletablerat namn som i flera år erbjudit färskt bröd, olika bakelser/kakor och smörgåsar. Caféet är strategiskt placerat på en dagligen välbesökt gågata mitt i centrum och mittemot en köpcentrum med trafiken i sin närhet. Med sitt lockande läge sitter gärna folk på 47 kvm uteservering mitt på gågatan och kopplar av medan de tittar på förbipasserande.

Den nye ägaren kan känna sig trygg i verksamhetens lokaler. Konditoriet har under åren löpande investerat i nyare moderna maskiner, inventarier samt i kyl- och frysrum, samtidigt som de har redovisat ett vinstresultat för varje år. Något som den nye ägaren slipper tänka på dem närmaste åren. Totalt finns idag ett nytt frysrum samt ett nyrenoverat kyl- och frysrum.

Bageriet

Kort sammanfattning:
• Bransch: Bageri och konditori
• Ort: Utanför Malmö
• Yta: 228 kvm + 40 kvm varulager
• Sittplatser inne: 32
• Sittplatser ute: 12 året runt, utökas till 47 kvm under sommaren
• Omsättning: ca 4,5 Mkr + moms
• Hyra: 22 300 kr + moms inkl. en parkeringsplats
• Pris: 995 000 kr

År 2016 var omsättningen 4,9 Mkr/år. Ägaren bestämde sig för att gå ner i arbetstid och ha det stängt under söndagar. Dessutom valde bageriet att sänka utbudet av sina leveranser till en återförsäljare pga hög arbetsbelastning. Detta påverkade omsättningen direkt till 4,4 Mkr år 2017. Detta möjliggör för den nye ägaren att utöka öppettiderna och eventuellt erbjuda ett större sortiment till återförsäljaren för att på en kortare tid få sina investerade pengar tillbaka. Möjligheterna är goda för att öka omsättningen och vinsten ytterligare på för detta bageri/konditori som ligger på ett toppläge.

Ovan uppgifter har erhållits av ägarna.

Till er som känner igen detta objekt, vänligen respektera nuvarande ägarnas önskemål om att all information, bokning av visning och dylikt, sker endast via ansvarig mäklare. Vänligen stör inte ägarnas eller personalens dagliga verksamhet med frågor, tack. Detaljerad info lämnar mäklaren till alla intressenter.

Vi arbetar med sekretessförbindelse i detta ärende. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter nedan, tack.

 

Tony Culjak
0735-305 800

TACTIC Företagsförmedling AB
www.tactic.se

Anmäl ditt intresse

Om du önskar mer information om detta objekt, fyll i dina uppgifter, och tryck på skicka så kontaktar vi dig.

Skicka
Du har inte godkännt sekretessen. Vill du skicka ändå?
Avbryt

Företagsmäklare

Tony Culjak
Se alla objekt

Liknande objekt i samma bransch

Se alla objekt

Liknande objekt i samma region