Referenser

TACTIC bakom spännande affär i Borås

Flowers säljer konstgjorda växter i fin kvalité för inredning av hem och kontor. När ägarna bestämde sig för att sälja anlitade de företagsmäklaren Gustav Edvardsson som arbetar i Borås med omnejd. Den nya ägaren Mikael Andersson berättar att han är nöjd med TACTIC Företagsförmedling, och att han tycker att kontakten mellan både säljare och köpare har fungerat mycket bra. Överlåtelsen blev klar 1 februari 2018  och han beskriver affären som både snabb och smidig.

Jag blev intresserad av Flowers eftersom det är ett intressant företag med goda förutsättningar, speciellt när det gäller webbhandel. För mig är det viktigt att bolaget rullar på som vanligt, men jag vill även se vilka utvecklingsmöjligheter som finns, säger Mikael Andersson.

MC&A valde TACTIC Företagsförmedling

När redovisningsbyrån MC&A bestämde sig för att växa genom förvärv valde de att anlita företagsmäklaren Mikael Dierks som arbetar i Stockholm med omnejd. Han plockade fram ett urval av företag som ansågs lämpliga utifrån de kriterier som fanns. MC&A valde att köpa Global Redovisning i Stockholm och de är mycket nöjda med affären och TACTIC Företagsförmedling.

Det kändes tryggt att arbeta med Dierks. Det är så många saker som kan falla genom stolarna, men han tog hand om allt. Jag behövde inte oroa mig över något. Jag är otroligt nöjd med hans arbete och jag skulle absolut kunna tänka mig att anlita honom igen, säger Danny Munschi, vd.

Månstads Snickeri tog hjälp av TACTIC Företagsförmedling

Månstads Snickeri- och Bobinfabrik AB är ett etablerat bolag och har sedan starten 1948 skapat hantverk av hög kvalitet. När Axel Rodinov och Tomas Larsson bestämde sig för att sälja det anrika företaget valde de att anlita företagsmäklaren Gustav Edvardsson som arbetar i Borås med omnejd. Överlåtelsen blev klar i november 2017.

Vi är nöjda med den köpare som Gustav tagit fram och allt har gått bra. Jag och Tomas arbetar fortfarande kvar i företaget och vi är positiva inför framtiden, säger Axel Rodinov.

Börshajen tog hjälp av TACTIC Företagsförmedling

Börshajen, som drivs av Andra Farhad, är Sveriges snabbast växande utbildningsplattform med fokus på sparande och investeringar. Efter flera framgångsrika år i branschen ville de göra en värdering eftersom det fanns intressenter som funderade på att köpa in sig i bolaget. Företagsmäklaren Mikael Dierks arbetar i Stockholm med omnejd och hjälpte till med värderingen.

Han är helt fantastisk. Jag kom med mitt case ganska sent i veckan till honom och han arbetade hela helgen för att ta fram de siffror som jag behövde. Mikael gjorde verkligen det lilla extra för mig, egentligen mer än det. Jag är jättenöjd och rekommenderar honom varmt, säger Andra Farhad, vd.

”Jag kände mig trygg genom hela affären”

Martin Falk hade länge funderat på att köpa ett företag och av en slump hittade han Månstads Snickeri- och Bobinfabrik AB till salu hos TACTIC Företagsförmedling. Han kontaktade företagsmäklaren Gustav Edvardsson som arbetar i Borås med omnejd och i november 2017 var överlåtelsen klar.

Det kändes bra i magen när jag genom företagsmäklaren kom i kontakt med säljarna. Månstads Snickeri- och Bobinfabrik AB är ett stabilt och lönsamt företag som jag kan fortsätta att utveckla. Jag kände mig trygg genom hela affären, säger Martin Falk.

”Vi kände oss trygga genom hela affären”

När Patricia Molenkamp och hennes man bestämde sig för att sälja Lek Ute i Sverige AB valde de att anlita företagsmäklaren Lars Erik Wiik som arbetar i Falun och Borlänge med omnejd. Överlåtelsen blev klar 2 januari 2018 och hon är mycket nöjd med TACTIC Företagsförmedling.

 
Vi hade ingen aning om hur man säljer ett företag, men Lars Erik var jättebra. Han förklarade hur allt går till och vi kände oss trygga genom hela affären. När vi till exempel hade möten med intressenter följde han med och deltog i samtalen, säger Patricia Molenkamp och rekommenderar TACTIC Företagsförmedling till andra företagare som funderar på att sälja.

”Jag rekommenderar andra att köpa etablerade företag”

Annika Wiberg fick hjälp av Sten Wedin på TACTIC Företagsförmedling att köpa Gavle Central Konferens i Gävle i februari 2016. Hon är nöjd med samarbetet och kan blicka tillbaka på ett lyckat första år.

Jag rekommenderar andra att köpa etablerade företag. Du slipper bygga upp något från början eftersom det redan finns kunder och en affärsidé.

”TACTIC Företagsförmedling har gjort ett fantastiskt jobb”

Helene Göthe-Lorenz är en välkänd profil i Gävle och ligger bakom succén med Gavle Central Konferens. Hon har byggt upp företaget från grunden och har arbetat hårt med att skapa ett framgångsrikt koncept.

Jag startade Gavle Central Konferens 2003 och kände att det var dags för mig att göra något nytt, men jag ville inte sälja till vem som helst. Mitt mål var att lämna över företaget till någon som ville utveckla bolaget med nya tankar och idéer.

Helene Göthe-Lorenz kontaktade flera olika företagsförmedlingar innan valet föll på TACTIC och Sten Wedin.

Han är professionell och har hjälpt mig med alla frågor som jag har haft, både stora och på detaljnivå. TACTIC Företagsförmedling har gjort ett fantastiskt jobb och vi hittade en bra köpare som tog över företaget i februari 2016.

TACTIC Företagsförmedling bakom stor affär

Leema Narasinghe kom till Sverige som flykting från Sri Lanka i slutet av 1990-talet. Hon har under åren byggt upp en stabil kundkrets genom Gammelstads Konditori & Café med Café Wienerhörnan, Ullas Café Kyrktorget samt ett fik på Coop Extra Örnäset under sina vingar. Under sommaren 2016 bestämde hon sig för att sälja företaget med alla verksamheter och valde att anlita företagsmäklaren Sten-Ove Eriksson som arbetar i Luleå med omnejd.

Allt gick smidigt till och han lyssnade och svarade på alla frågor som både jag och köparen hade. Affären blev klar i december förra året och jag är jättenöjd. Jag rekommenderar verkligen TACTIC Företagsförmedling, säger Leema Narasinghe.

”Han gjorde ett fantastiskt jobb”

När Eva Modig bestämde sig för att sälja sitt företag Telefonpassningen i Boden hösten 2014 valde hon att anlita TACTIC Företagsförmedling. Efter rekommendationer kontaktade hon företagsmäklaren Sten-Ove Eriksson och hon är nöjd med resultatet och den nya ägaren- Itell.

Jag trodde att affären skulle dra ut på tiden, men allt gick väldigt fort. Sten-Ove lyckades sälja mitt företag på bara några månader och han gjorde ett fantastiskt jobb. Jag rekommenderar andra företagare som ska sälja sitt bolag att anlita TACTIC Företagsförmedling.

Sernys Högtidskläder valde TACTIC Företagsförmedling

Kristina Janson spenderade 20 år med att bygga upp Sernys Högtidskläder i Ängelholm med fokus på bland annat uthyrning av balklänningar, frackar och skräddartjänster. När hon bestämde sig för att sälja sitt företag valde hon att anlita TACTIC Företagsförmedling, och i april 2017 blev försäljningen klar.

Det var jätteviktigt för mig att företagsmäklaren hade tystnadsplikt, säger Kristina Janson om kontakten med TACTIC Företagsförmedling.