Företagsintroduktion SSAB

Publicerat: 6 maj, 2024

SSAB (Svenskt Stål AB) är ett svenskt multinationellt företag som är specialiserat på stålproduktion. Företaget grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. SSAB är känt för sina höghållfasta stål och relaterade produkter och tjänster.

Några aspekter av SSAB

Produkter och tjänster: SSAB är ledande inom tillverkning av höghållfast stål, som används i olika industrier, inklusive fordons-, bygg- och tunga maskiner. Deras produktportfölj omfattar avancerade höghållfasta stål (AHSS), slitstarka stål samt seghärdade och härdade stål. Förutom höghållfasta stål tillverkar SSAB ett brett sortiment av standardstålprodukter, inklusive plåt, plåt, rullar och rör.
Specialiserade tjänster: SSAB erbjuder teknisk support, stålbearbetning och distributionstjänster för att hjälpa kunderna att maximera prestanda och effektivitet hos sina stålprodukter.

 Varumärken

Strenx®: Ett varumärke för höghållfast konstruktionsstål som används i tillämpningar som kräver hållfasthets- och viktbesparingar.
Hardox®: Ett slitstarkt stålmärke designat för användning i tuffa miljöer där hållbarhet är avgörande.
Docol®: Ett varumärke för fordonsstål med fokus på avancerade höghållfasta stål för fordonsindustrin.
GreenCoat®: Ett varumärke för färgbelagda stålprodukter som används i byggapplikationer, med fokus på miljömässig hållbarhet.

SSAB är engagerat i hållbarhet och strävar efter att producera fossilfritt stål. Företaget har lanserat HYBRIT-initiativet (Hydrogen Breakthrough Ironmaking Technology) i samarbete med LKAB och Vattenfall. Detta initiativ syftar till att ersätta kol med vätgas i stålproduktionen, vilket avsevärt minskar CO2-utsläppen.

 

Global närvaro

SSAB är verksamt i över 50 länder med produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. Företaget betjänar ett brett spektrum av branscher globalt, med en stark närvaro i Europa och Nordamerika.

Innovation och FoU

SSAB investerar kraftigt i forskning och utveckling för att kontinuerligt förbättra sina produkter och processer. Företagets FoU-insatser fokuserar på att utveckla nya stålsorter, förbättra produktprestanda och hitta innovativa lösningar för hållbar produktion.

Finansiell utveckling: SSAB är noterat på NASDAQ Stockholm. Företaget har en robust finansiell utveckling, drivet av sitt ledarskap inom höghållfasta stål och strategiska initiativ inom hållbarhet.

SSABs engagemang för innovation, hållbarhet och kundcentrerade lösningar har etablerat företaget som en ledande aktör inom den globala stålindustrin.

– Publicerat av John Lidén, företagsmäklare och marknadsanalytiker hos TACTIC Företagsförmedling i Stockholm.